Menú idiomes

Menú fil d'Ariadna

Exposat

El programa Xcèntric ha generat, al llarg d’aquests anys, activitats paral·leles que l’han traslladat de l’auditori a altres espais, a l’expositiu, a les aules, a l’arxiu i a cinemes i auditoris d’altres ciutats. Tot plegat per expandir el coneixement i facilitar la comprensió del cinema que promovem.

THAT'S NOT ENTERTAINMENT! El cinema respon al cinema

L’any 2006 el CCCB, amb motiu del cinquè aniversari Xcèntric, la seva programació estable de cinema i vídeo, va presentar That’s not entertainment! El cinema respon al cinema, comissariada per Andrés Hispano i Antoni Pinent.

La mostra proposava un recorregut pel cinema de les idees, aquest cinema que no és part de la indústria de l’entreteniment i que en la seva factura i el seu contingut demostra el potencial artístic, reflexiu i documental del mitjà.

THAT’S NOT ENTERTAINMENT! El cinema respon al cinema recorria aquest potencial a partir d’autors i pràctiques que proven l’amplitud creativa d’allò que anomenem cinema, un art i una experiència que, més enllà de la narrativitat, comprèn l’abstracció, el cinema fet a mà, l’apropiació, la provocació o el qüestionament d’ell mateix.

L’exposició presentava autors i moviments clau del cinema experimental i independent, però no estava plantejada com una història alternativa al cinema de consum. La idea era definir el cinema des de pràctiques que, tot sovint, contravenen tòpics, mostrant un món del cinema que es pot exercir de maneres properes a la pintura, la música o l’assaig.