Activitat

De 16:00 a 17:00. Espai 3

SESSIÓ BOOKCAMP: L'ofici editorial en la web social

Si la major part de la gent deixa de navegar a l'atzar i utilitza la web només per entrar a Facebook, com ho fem per a què ens llegeixin?

 

Els qui han estat testimonis de la revolució digital, qüestionen la rellevància del contingut (textos, imatges, vídeo) publicat a Internet. L’esperit anàrquic de la publicació en línia li ha fet un mal favor en termes de credibilitat. Tanmateix, degut a la seva naturalesa immediata, certs mitjans en línia s’han convertit en la principal font de notícies i comentaris experts. En alguns casos, amb un aprofundiment que resultaria econòmicament inviable en paper.


La massificació de l’ús de les xarxes socials planteja nous escenaris. Al compartir articles a Facebook o Twitter, ens transformem automàticament en curadors de contingut, jugant de vegades el paper de l’editor. En els darrers anys, aquesta massificació ha alterat de nou les relacions de poder i presència en línia, perquè les grans publicacions han de competir amb milers de bloguers per un punt d’entrada en els ecosistemes tancats de les xarxes socials.


Coordinador: Daniel Pratt