Activitat

Dimarts 21 Febrer, 19:30

Presentació del llibre “Diari d’hivern”

A càrrec del mateix Paul Auster, en diàleg amb el periodista i també escriptor, Antonio Lozano.

Paul Auster, incansable creador de ficcions i de personatges inoblidables, gira aquí la mirada sobre si mateix. I si en un llibre anterior, Viure al dia, rememorava els seus anys de joventut d’aprenent d’escriptor, en aquest Diari d’hivern parteix de l’arribada dels primers senyals de la vellesa per rememorar episodis de la seva vida.

I d’aquesta manera, se succeeixen les històries: un accident infantil mentre jugava al beisbol, el descobriment del sexe, les masturbacions adolescents i la primera experiència sexual amb una prostituta, el record dels seus pares, un accident de cotxe en el qual la seva dona queda ferida, una presentació a Arles acompanyat pel seu admirat Jean-Louis Trintignant, l’estada a París, una llarga llista comentada de les 21 habitacions en les quals ha viscut al llarg de la seva vida fins a arribar a la seva residència actual a Park Slope, els seus atacs de pànic, les històries dels seus avis, els seus dos primers matrimonis fracassats i el llarg i feliç matrimoni actual, la visió d’un vell thriller per televisió i les reflexions que comporta, les visites a la família de la Siri, els viatges, les passejades, la presència de la neu, el pas i la ferida del temps, la consciència del cos que envelleix...

En definitiva, el trencaclosques d’una vida a través de vivències, sensacions i records. Un autoretrat magistral construït amb la passió, la desbordant creativitat literària i la vivor exemplar de la prosa que ja són els senyals d’identitat d’aquest escriptor estimat pels lectors i admirat per la crítica.

La presentació anirà a càrrec d'Antonio Lozano.