Activitat

Dilluns 25 Maig, 20:30

Concert inaugural exposició "Quinquis dels 80. Cinema, premsa i carrer"

A càrrec de Macarras Old School

Amb motiu de la inauguració de Quinquis dels 80. Cinema, premsa i carrer, el CCCB ofereix un concert a càrrec de MACARRAS OLD SCHOOL.

 

La rumba de carrer és la música associada al fenomen de la delinqüència dels vuitanta i la seva traducció cinematogràfica. Les figures de referència d'aquest gènere musical són Los Chichos, Los Chunguitos, Bordón 4 o Las Grecas. A partir d'aquesta música s'estableix un salt al nostre estricte present. El llegat musical i temàtic d'aquesta "altra movida" dels vuitanta és recollit per molts grups joves que, a més de retre'ls tribut, treballen les mateixes temàtiques i atmosferes musicals avui dia, dins del barri, al carrer, en els mateixos territoris, en definitiva, en què el gènere va germinar fa més de dues dècades. En aquest concert, liderat per José El Pantanito ?organitzador dels actes del fenomen anomenat neocalorrisme i director de la productora Rumba Tunning? desfilaran diferents veus de la jove rumba de carrer interpretant clàssics del repertori quinqui com Maldita Droga (Tony el Gitano), La cachimba (Las Grecas) o Soy un perro callejero (Los Chichos).

http://www.rumbatunning.org/



Els temes versionats en aquest concert conformen un autèntic rànquing dels hits quinquis que aquí us ressenyem:


TOP QUINQUIS

En la chabola (Los Chunguitos, 1978) Interpretada per Davisón.
Por buscar una salida (Los Chichos, 1984) Interpretada per Pantanito.
Los Delincuentes (Veneno, 1977) Interpretada per Ivaniwi.
La Grifa (El Pelos con Los Marus) Interpretada per Dani Txarnego.
Soy un perro callejero (Los Chunguitos, 1979) Interpretada per Davisón i Sito Jaleíto.
Macarra (Tony el Gitano, 1983) Interpretada per Pantanito.
Quiero ser libre (Los Chichos, 1974) Interpretada per Dani Txarnego i Kike Jaleíto.
Yo soy un yonky (Tony el Gitano, 2005) Interpretada per Dani Txarnego.
La Mandanga (El Fary, 1979) Interpretada per Kike i Sito Jaleíto.
La Cachimba (Los Chichos, 74) Interpretada per Pantanito, Dani Txarnego i Kike Jaleíto.
El Vaquilla (Los Chichos, 1985) Interpretada per Dani Txarnego i Kike i Sito Jaleíto.
Heroína (Los Calis, 1985) Interpretada per Pantanito i Kike Jaleíto.


Cantants:
Kike i Sito Jaleíto (Jaleo Real); Davisón (Wirakocha); Dani Txarnego (La família Rústika); Ivaniwi Ortega (Los Impagaos) i José el Pantanito (Pantanito) / Bateria: Ramón Aragall (Pantanito) / Percussions: Juan Sánchez (Pantanito) / Guitarra elèctrica: Xarim Aresté (Pantanito) / Guitarra flamenca: Pablo Marín (Jaleo Real) / Baix: Tito Bonacera (Jaleo Real) i Luis Sánchez (Pantanito) / Teclats i piano: Paquito de la Iguana (Manduka) / Trompeta: Leandre López / Saxo + flauta: David Jacome (LaRumbé) / Cors, xivarris i palmes: Esperança Cortés i Mati Pando /Direcció artística: José A. Bejarano / Direcció musical: Tito Bonacera / Coordinació: Rumba Tunning / Enterprises / Producció artística: María Vives i Juan Blanco / Documentació: Toni Cuadras