Activitat

Dimecres 10 Octubre, 20:00

La Porta

TREINTAYCUATRO...

TREINTAYCUATROPIÈCESDISTINGUÉES & ONESTRIPTEASELa Porta presenta, dins del seu Cicle d’Octubre, l’estrena a Barcelona de la pel·lícula de La Ribot TREINTAYCUATROPIÈCESDISTINGUÉES & ONESTRIPTEASE (2007, 160’), documental que recull els dotze anys de composició de les peces distingides, així com Socorro! Gloria!, el striptease fonamental, germen del projecte. Una oportunitat única de veure tota la sèrie de peces des de la perspectiva de l'espectador ideal.

 

"La intenció d'aquesta pel·lícula és fixar una versió documental d'un llarg procés de producció que va començar a Madrid l'any 1991 amb el Striptease Socorro! Gloria! i va concloure amb el desplegament de les tres sèries de Piezas distinguidas (1993, 1997, 2000) en les successives presentacions de Panoramix (2003) a Londres, Ginebra i París. Encara que l'objectiu sigui la preservació sensible d'una obra efímera, resulta inevitable que la pel·lícula es converteixi en una mica més i, de la mateixa manera que el llibre La Ribot (2004) va traslladar a la pàgina impresa les constants creatives i els interessos de composició de l'artista, també la pel·lícula ofereix una nova projecció de les seves preocupacions en un format, el vídeo digital, pel qual ja s'ha interessat en altres obres recents.

Si les Peces distingides es van plantejar com un treball sobre el cos i des del cos, Treintaycuatro piéces distinguées & one striptease és, abans de res, un treball sobre la mirada. El cos deixa de ser objecte i es converteix en excusa per a la fixació d'una mirada a la qual correspon la responsabilitat del moviment. La pel·lícula es mostra llavors com a punt d'arribada d'un recorregut que va començar en el teatre, és a dir, en l'observació d'un cos present en acció (Piezas distinguidas i Más distinguidas 1ª versión), es va traslladar a la galeria i al museu, invertint parcialment l'assignació de mobilitat i estatisme a intèrpret i espectadors (Más distinguidas 2ª versión i Still distinghuished), i conclou amb una posada en moviment de la mirada mateixa."

José A. Sánchez, Madrid, 2007

Participants
Realització i interpretació: La Ribot
Muntatge: Sylvie Rodriguez
Mescla de so: Clive Jenkins
Etalonatge: Santine Muñoz
Assistent de muntatge: Sandra Roth
Concepte gràfic: Gag comunicación
Temes
El present continu, L'espectre electromagnètic, Ciència Oberta, Partícula Psi, Art Ara, Factor Eco, Cultura Emergent, Ciberesfera, Nou Activisme
Enllaços
Web La Porta