Activitat

Divendres 19h

Dissabte i diumenge 18h

Fora de Programa presenta 'Després del conflicte'

Sessions dins la 21a Mostra Internacional Films de Dones de Barcelona 2013

En el marc de la 21ª edició de la Mostra Internacional Films de Dones de Barcelona, el Fora de Programa del CCCB projectarà tres documentals sobre conflictes socials i dirigits per dones.

Lluny dels titulars i després dels seus moments àlgids, els conflictes que es descriuen en els films d’aquest programa continuen fent palesa l’existència de temes oberts i de situacions no resoltes que semblen poc importants en les agendes mediàtiques. Des de punts de vista diferents, els autors reprodueixen imatges testimonials que expliquen, explícitament o de manera el·líptica, les marques que el passat ha deixat en la seva vida i el seu entorn.

Divendres 24 de maig, 19h - In uno stato libero, Paola Piacenza. Itàlia, 2012, 73', VOSC

A partir de l’activitat de la plataforma web televisiva Zarzis TV, fundada per tres joves, es presenta la situació política i social de Tunísia l’any 2011. Es mostren les contradiccions posteriors al col·lapse del règim, i també s’hi pot veure la voluntat de crear un periodisme lliure.. Presentació i col·loqui a càrrec de la seva directora, Paola Piacenza.   

Dissabte 25 de maig,18h - The Bookseller of Belfast, Alessandra Celesia. França/Gran Bretanya, 2011, 54’, VOSC

El passat de la ciutat de Belfast i la reconstrucció dels episodis dramàtics causats pel terrorisme, així com les estratègies de resistència, narrades a partir de la privacitat de les persones i de la seva vida quotidiana.

Diumenge 26 de maig, 18h - Palabras mágicas, Mercedes Moncada, Mèxic-Guatemala-Nicaragua, 2012, 96’, VOSE

Narrat en primera persona, el film documenta el procés polític de Nicaragua abans i després del 1979. A través de la utilització d’imatges d’arxiu i de referències a la seva pròpia memòria, la directora planteja reflexions des de l’experiència individual fins a les vivències col·lectives.Organitzen el CCCB i la 21ª Mostra Internacional Films de Dones de Barcelona.