Activitat

Dimecres 29 Octubre, 19:00

El poder dels diners: Timó d’Atenes. Debat amb Andreu Jaume, David Selvas i Sergi Pompermayer

Lectures de William Shakespeare

Un any més, l’Institut d’Humanitats es vol afegir a la celebració del Festival Shakespeare, aquesta vegada amb una conferència oberta sobre l’obra Timó d’Atenes, que sota la direcció de David Selvas, es presenta a la Biblioteca de Catalunya. Comptarem amb la participació de David Selvas i Sergi Pompermayer, que han fet junts la dramatúrgia de l’obra, i amb l’editor i crític literari Andreu Jaume, expert en Shakespeare i professor de l’Institut d’Humanitats.

L’elecció de Timó d’Atenes sembla com a mínim oportuna. Es tracta d’una faula moral amarga, furiosa i enormement suggeridora sobre la naturalesa de la generositat i sobre l’autèntic valor de les relacions humanes.  Una obra poc coneguda però fascinant que ens parla, de manera molt directa, i a través de l’engany, de la hipocresia i dels diners com a única finalitat dels nostres dies. Per Marx mateix, Timó d’Atenes representava a la perfecció el poder dels diners, l’únic que, segons ell, pot desfer i nuar qualsevol lligam.

 «Or!, or meravellós, lluent, preciós! [...] Una mica pot tornar allò blanc, negre; allò lleig, bell; allò fals, vertader; allò baix, noble; allò vell, jove; allò covard, valent. Oh, déus! Per què?»