Activitat

16è Festival de Flamenco de Ciutat Vella

DE PERLAS

La 16a edició de la mostra FLAMENCO CIUTAT VELLA ens permetrà gaudir al CCCB de concerts, projeccions, espectacles infantils i presentacions de nous treballs discogràfics. Destaquen les joves veus programades cada tarda al Hall i el recital que Morente i Tomatito oferiran, com a primícia a Catalunya, amb motiu dels 30 anys del Taller de Músics.

"De Perlas" presenta artistes veterans i consolidats, músics en plena trajectòria i ascens, i joves que s'estrenen amb nosaltres. Un denominador comú els amalgama: són "perles", unes més cultivades que d'altres, de diferent color, lluïssor i superfície, però totes amb els seus propis matisos, que és el que els confereix l'autenticitat i bellesa.

La veu serà la protagonista. La Macanita, Esperanza Fernández, José Miguel Cerro "Chiqui" i Dolores Agujetas ens faran gaudir del misteri i la força del cante.

Rafaela Carrasco, Isabel Bayón, Toni el Pelao & La Uchi i l'espectacle Piano Abierto de Dorantes, amb la col·laboració especial de Joaquín Grilo i Pastora Galván, seran les "perles", acompanyades pels seus respectius músics, encarregades de marcar l'actualitat del baile i donar-li el seu espai dins al mostra.

Com a "perla" destacada, gaudirem del privilegi d'escoltar un mà a mà per primer cop a Catalunya d'Enrique Morente i Tomatito. Ells seran els encarregats d'inaugurar la 16a edició de Flamenco Ciutat Vella i el cicle de "Perles Emergents", amb concerts dobles diaris en el Hall del CCCB.

Continuem amb la segona edició del P'ALUCINE, Festival Audiovisual Flamenco de Ciutat Vella, amb el qual volem impulsar la creació audiovisual en col·laboració amb altres col·lectius i espais del Districte de Ciutat Vella -Carmelitas i Estudio de Cine?, on s'exhibiran diàriament els documentals i videoclips de temàtica flamenca prèviament seleccionats. Com a novetat hem creat la secció "¡Ártelo tú mismo!", per incitar la participació espontània, professional o amateur i acollint activitats del Loop Festival per programar a l'escenari del Hall del CCCB.

Crèdits

Organitza
Taller de Músics, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Districte de Ciutat Vella
Altres crèdits:
Participa: Carmelitas / Festival Loop / Estudio Cine
Col·labora: TV3 / El Periódico / ICat FM / Ràdio 4 / Tr3SC
Produeix: Taller de Músics
Amb el suport de: CCCB / Generalitat de Catalunya ICIC / Ajuntament de Barcelona ICUB / Ministeri de Cultura INAEM