Activitat

Dissabte 17 Març, 20:30

Eros / Thanatos

La darrera nit Xcèntric presenta un programa relacionat amb l’exposició «THAT’S NOT ENTERTAINMENT! El cinema respon al cinema» que se centra a mostrar íntegrament algunes de les obres que han conviscut durant aquest dies a l’espai expositiu del Dark Room (L’estratègia del shock).

El programa s’estructura en dos blocs. Al primer, titulat «Eros», trobem un vincle que uneix tot el conjunt: Genet fa la seva obra després d’haver vist el Fireworks d’Anger; i Tartaglia per al seu Ecce Homo agafa prestades imatges d’Un Chant d’amour, passades per l’optical printer. Al segon bloc, amb la mort com a tema central, una visita al gest mecànic dels escorxadors filmats per Franju; i, com a comiat, l’obra del gran Brakhage, en què explora els límits de l’espectador, posant-lo cara a cara amb el que queda de l’ésser humà una vegada es converteix en matèria inerta.

Com a aperitiu d’aquesta sessió, mostrarem una selecció del treball que els visitants han realitzat directament sobre el cel·luloide de 35 mm durant l’exposició, en el seu format original.

NIT Xcèntric - Programació especial

Eros
Fireworks, Kenneth Anger, 1947, 13', 35 mm
Un Chant d'Amour, Jean Genet, 1950, 25', 16 mm
Ecce Homo, Jerry Tartaglia, 1989, 8', 16 mm

Thanatos
Le Sang Des Bêtes, Georges Franju, 1949, 20', 35 mm
The Act of Seeing With One's Own Eyes, Stan Brakhage, 1971, 32', 16 mm

Crèdits

Organitza
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Col·labora
Revista Butxaca