Activitat

A la recerca de la quarta via. Nova esquerra, nova dreta a la unió europea

El punt de partida d'aquest debat és la crisi de la definició tradicional de dreta i esquerra política arrel de les mutacions dels últims vint anys.

 

La dreta clàssica es veu desbordada per l'aparició de nous populismes tant a l'Europa occidental com als nous membres de la Unió Europea, mentre l'esquerra tradicional es troba immersa en una profunda crisi d'identitat. La política de Nicolas Sarkozy a França i els desesperats intents de l'esquerra a Itàlia i Grècia per reinventar-se són símptomes de la búsqueda d'una "quarta via" a la política europea. Al centre del debat hi haurà l'intent de definir els eixos que estan configurant esquerra i dreta a Europa en el context del nou ordre mundial.

Participants: Alexander Smolar, Ernst Hillebrand, Andrei Plesu, Georgi Pirinski, Ivan Krastev , Edi Rama, Ignacio Sánchez-Cuenca, Gáspár Miklós Tamás, Antonio Polito, Carl Bildt, Emilio Lamo de Espinosa, Gaetano Quagliariello, Marta Dassu, Josep Ramoneda, Soli Ozel, Dennis McShane, David Rieff i Slawomir Sierakowski.




 

Crèdits

Organitza
Centre for Liberal Strategies, Sofia, Bulgària, Open Century Project de la Universitat Europea Central de Budapest, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona